Subscribe by Email

Gemmerribbetjies met komkommer slaai

ribgemmer

Genoeg vir 4 mense
Bereiding: 10 min.
Marineer: 15 min.
Gaarmaak: 30-40 min.

500-600 g beeskortribbetjies
MARINADE
125 ml (½ k) heuning
60 ml (¼ k) sojasous
15 ml (1 e) gerasperde
vars gemmer
2 knoffelhuisies, fyngedruk
VIR VOORSI T
500 ml (2 k) jasmyn of gewone rys
KOMKOMMERSLAAI
30 ml (2 e) kanola-olie
30 ml (2 e) rysasyn
5 ml (1 t) strooisuiker
1 komkommer, met ’n aartappelskiller in linte gesny
6 sprietuie, grof gekap
125 ml (½ k) vars koljanderblare, gekap

Voorverhit die oond tot 180 °C. Spuit ’n groot bakplaat met kossproei.

  1. Marinade Meng alles, giet oor die ribbetjies en marineer minstens 15 min.
  2. Pak die ribbetjies op die bakplaat en bak 30-40 min. (afhangend van die dikte van die ribbetjies) tot gaar. Verminder die hitte tot 160 °C, smeer met die orige marinade en oondbraai tot bruin.
  3. Vir voorsit Kook intussen die rys volgens die aanwysings op die pakkie, dreineer en hou eenkant.
  4. Komkommerslaai Klits die olie, rysasyn en strooisuiker saam. Meng die komkommer, sprietuie en koljander
  5. Sit die ribbetjies voor saam met die slaai en rys.

WENK As jy sagter ribbetjies wil hê, kook die ribbetjies eers in aftreksel tot gaar, giet die marinade oor en rooster dan 10-15 min. in ’n baie warm oond. liggies in ’n mengbak en giet die slaaisous oor.